Insta(nt): 'Bada Boom' Pie

mail-attachment-1.jpeg

Vigyünk egy kis napsütést ebbe a péntekbe - még így tavasz előtt!
Egyszerű vega pie recept, bárhonnan beszerezhető hozzávalókkal.
Kiválóan passzol bármilyen saláta - krumpli fedés ide vagy oda.

Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 2 közepes kaliforniai paprika, 2 fej hagyma - 8 cikkre vágva, 3 gerezd fokhagyma, 6 koktélparadicsom - félbevágva, 3 evőkanál Görög joghurt, 20 dkg fehér bab (nyugodtan lehet konzerv), 20 dkg gomba (csiperke, laska, etc), kevés krumpli - a tetejére, kevés chili, néhány mentalevél - aprítva, kevés petrezselyem - aprítva, só-bors

Elkészítés: Húzzuk fel a sütőt 180C-ra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a kicsumázott és felszeletelt paprikát, a hagymát és közepes lángon süssük kb 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és további 4-5 percig süssük, amíg a zöldségek össze nem esnek valamennyire és el nem kezdenek 'karamellizálódni'.
Vegyük le a tűzről és öntsük egy mély tálba. Dobjuk bele a többi hozzávalót és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ezután egyenlően kanalazzuk ki 6 kisebb pie edénybe.

Hozzávalók a tetejére: fél ciabatta - száraz, lereszelve vagy robotgépben apróra vágva, friss petrezselyem, 10 dkg parmezán, olívaolaj

Keverjük össze a hozzávalókat és kanalazzuk a kis pie pakkok tetejére, majd vágjuk a sütőbe őket 15-20 percre.
(A fedést helyettesíthetjük tört krumplival is!)

(kép: Pieminister Instagram)

A bejegyzés trackback címe:

https://piedayfriday.blog.hu/api/trackback/id/tr655097264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ale (7) Anglia (2) angol (9) angolreggeli (1) borsó (1) brit (8) camambert (1) cheddar (1) csirke (1) curry (1) ebéd (1) gomba (2) hagyma (4) hal (1) indiai (1) ironmaiden (1) lakásétterem (1) marha (2) ősz (1) pie (8) póréhagyma (3) recept (7) reggeli (1) répa (1) rock (1) royalwedding (1) sajt (1) sör (2) starter (1) tavasz (5) tél (4) tészta (1) történelem (1) zöldség (2)

Bannerek

Banner

süti beállítások módosítása