A Sárkány Ereje

706066_10151264993664645_1114963619_o.jpeg

Remélem mindenkinek jól telt a Karácsony és a rengeteg zabálás után sikerült picit pihenni Szilveszterkor és az utóbbi két napban. 

Nem sok pie tartozik a könnyű ételek közé - hiszen alapban egy nehéz kaja. Ebben a hónapban azonban megpróbálok olyan pie recepteket közzétenni, amelyek lényegesen könnyebbek, mint színhúsos társaik.
Ezek általában belsőségből (disznó vagy birka) és zöldségekből készülnek, esetleg kis adagban csirkemellből.

December 13.-án éjfélkor a Hobbit c. film éjszakai vetítésére mentem. Nem tehetek róla: egyszerűen rajongok a fantasy műfajért és vagyok annyira filmfanatikus, hogy egy éjszakai vetítés meg sem kottyan. Szeretem ezeket az éjféli vetítéseket, mert ilyenkor tényleg csak az megy el a moziba, akit valóban érdekel a film. Nincs felesleges telefoncsörgés, nincs viháncolás, ordibálás, film közben a sor közepén felállás. Aki ilyenkor jön, az tudja mire vállalkozik.

No de elkalandoztam. 

A Hobbit weboldala már jóval a filmpremier előtt éles volt és a menüpontok között barangolva találhatunk egy 'Bombur Szakácskönyve' aloldalt, ahol az egyik "törpe receptjei" közül mazsolázhatunk, de akár a sajátunkat is feltölthetjük.

Egyből rákerestem a piera és láss csodát, két

 receptet is kidobott a gép!

Mielőtt ebben a hónapban belevágnánk a könnyű pie receptezésbe, most az egyik ilyen receptet osztom meg.

Hozzávalók: 2 disznó vese, 2 evőkanál zsír, 1 pohár vörösbor, 1 dl főzőtejszín, dijoni vagy angol  mustár, bors, torma (nem majonézes!), Worcestershire-szósz

Elkészítés: A veséket mossuk meg, tisztítsuk meg alaposan és vágjuk 1-2 cm-es szeletekre. Egy serpenyőben pirítsuk meg a zsíron a veseszeleteket, amíg szépen be nem barnulnak, adjuk hozzá a bort és közepes lángon főzzük tovább. Menet közben adjuk hozzá a mustárt, a Worcesteshire-szószt, a tormát és fűszerezzük egy csipetnyi borssal. Vegyük le takarékra és adjuk hozzá a tejszínt.

Ha kész, tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 180C-ra. Vegyünk elő egy pie edényt vagy egy kisebb hoálló tálat. Öntsük bele a masszát és fedjük le a már jól ismert tésztával.
Süssük még 30 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

A lefedésnél a tésztát helyettesíthetjük a Shepherd's Pie receptnél is mutatott tört krumplival.

...

Ale ajánló:

Hobgoblin

Sajnos nem leltem nyomát, hogy itthon elérhető lenne, de ha mégis sikerülni beszereznetek egyet, érdemes kipróbálni, nagyon ajánlom! Az egyik kedvenc ale-em a Szigetről!

"Oxfordshire-ben, a lankás Costwold Hills oldalában húzódó Wychwood erdeiben egykor királyi vadászatok zajlottak. A rég bezárt witneyi Clinch's malátázója helyén 1983-ban nyitott a sörfőzde, mely a Windrush folyó vizét és a mára már megszűnt Morlans élesztőjét használja. A mikrosörfőzde azóta beköltözött a városba egy nagyobb épületbe, és sörei is népes rajongótáborra tettek szert. Chris Moss, az igazgató szereti a robosztus, egyedi íz- és aromavilágú söröket, és hozzá illő neveket ad nekik. A Hobgoblint egy erdőlakó lény ihlette. A sör malátás, némi csokoládés-karamellás és barna cukorhoz hasonló zamattal, a komló citromhéjszerű ízével, végében az alkohol melengető érintésével." - forrás hot-dog.hu, sörajánló

A Sörkóstoló blog pedig ezt.

hobgoblin2 (1 of 1).jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://piedayfriday.blog.hu/api/trackback/id/tr704996639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ale (7) Anglia (2) angol (9) angolreggeli (1) borsó (1) brit (8) camambert (1) cheddar (1) csirke (1) curry (1) ebéd (1) gomba (2) hagyma (4) hal (1) indiai (1) ironmaiden (1) lakásétterem (1) marha (2) ősz (1) pie (8) póréhagyma (3) recept (7) reggeli (1) répa (1) rock (1) royalwedding (1) sajt (1) sör (2) starter (1) tavasz (5) tél (4) tészta (1) történelem (1) zöldség (2)

Bannerek

Banner

süti beállítások módosítása