Vigyünk egy kis napsütést ebbe a péntekbe - még így tavasz előtt!
Egyszerű vega pie recept, bárhonnan beszerezhető hozzávalókkal.
Kiválóan passzol bármilyen saláta - krumpli fedés ide vagy oda.
Hozzávalók: 4 evőkanál olívaolaj, 2 közepes kaliforniai paprika, 2 fej hagyma - 8 cikkre vágva, 3 gerezd fokhagyma, 6 koktélparadicsom - félbevágva, 3 evőkanál Görög joghurt, 20 dkg fehér bab (nyugodtan lehet konzerv), 20 dkg gomba (csiperke, laska, etc), kevés krumpli - a tetejére, kevés chili, néhány mentalevél - aprítva, kevés petrezselyem - aprítva, só-bors
Elkészítés: Húzzuk fel a sütőt 180C-ra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a kicsumázott és felszeletelt paprikát, a hagymát és közepes lángon süssük kb 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és további 4-5 percig süssük, amíg a zöldségek össze nem esnek valamennyire és el nem kezdenek 'karamellizálódni'.
Vegyük le a tűzről és öntsük egy mély tálba. Dobjuk bele a többi hozzávalót és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ezután egyenlően kanalazzuk ki 6 kisebb pie edénybe.
Hozzávalók a tetejére: fél ciabatta - száraz, lereszelve vagy robotgépben apróra vágva, friss petrezselyem, 10 dkg parmezán, olívaolaj
Keverjük össze a hozzávalókat és kanalazzuk a kis pie pakkok tetejére, majd vágjuk a sütőbe őket 15-20 percre.
(A fedést helyettesíthetjük tört krumplival is!)
(kép: Pieminister Instagram)