Canapie

viewer-2.jpegviewer.jpeg

Végtelenül egyszerű előétel ötlet.
Lehet piciben is gondolkodni, ha pieról van szó, és nem kell ám mindig húst tömködni a tészta alá.
Ezeket a parányi pie kanapékat (az angolok ötletesen csak canapie-nak hívják) leveles-és rétes tésztából is el lehet készíteni. Bármelyiket választjuk, mindkettővel nagyon finom!
A töltelék lényegében bármilyen zöldséges-sajtos párosítás lehet, itt most egy sajtos-diós verziót mutatok meg nektek, rétestésztában.

Nem kell azonban csak a sajthoz ragaszkodni, nyugodtan engedjétek szabadjára a fantáziátokat: készítsetek paradicsomos-mozzarellás változatot, babos-hagymást, csak hagymást (2 féle hagymából), paprikás-paradicsomost vagy éppen - ha nem tudtok szabadulni a hústól - parányi kolbászos-babos verziókat.

Ne kezdjetek el rétest húzni ehhez. A lényeg a gyorsaságon van: nyugodtan használjatok boltban vett, rétes-vagy leveles tészta lapokat. Nincs ezzel semmi gond.
Mindössze 10-15 perc alatt elkészíthető. Igazán jól jön, ha éppen beugrik valaki hozzánk vendégségbe, vagy gyorsan szeretnék magunknak valami nassolni valót.
Nem árt ha van otthon robotgép, megkönnyíti a munkát, de nem létszükség.

Canapie: diós-camambertes-metélőhagymás mini pie

Hozzávalók: 1 nagyobb camambert sajt, 10 dkg cheddar sajt, 5 dkg dió, nagyobb csokor metélőhagyma, rétes-vagy leveles tészta, olívaolaj

Elkészítés: terítsünk ki 2 réteslapot egymáson egy nagyobb vágódeszkára (vagy konyhapultra). Egy tálban durván morzsoljuk szét a camambert, a cheddart, a diót, szórjuk bele az apróra vágott metélőhagymát, és jól dolgozzuk össze. Sózni, fűszerezni egyáltalán nem kell.
Ha van robotgép, használjuk az aprításhoz.

Evőkanálnyi adagokat pakoljunk a tésztára, majd fedjük le két réteslappal, vágjuk őket körbe és tekerjük össze. A kis pie csomagok két végén hajtsuk vissza tésztát.
Ha a levelessel megyünk neki a feladatnak, akkor nyugodtan formázzunk belőle apró golyócskákat és a tetején csippentsük össze a tésztát.

Rakjuk egy tepsire, fröcsköljük meg alaposan olívaolajjal, vágjuk előmelegített sütőbe és 12 perc alatt, 210 C-on süssük aranybarnára őket.
(A leveles tésztának kell 20 perc)

A camambertes verzióhoz mi más, mint az áfonyaszósz (lekvár) megy a legjobban!

canapie_whole2 (1 of 1).jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://piedayfriday.blog.hu/api/trackback/id/tr65135949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

ale (7) Anglia (2) angol (9) angolreggeli (1) borsó (1) brit (8) camambert (1) cheddar (1) csirke (1) curry (1) ebéd (1) gomba (2) hagyma (4) hal (1) indiai (1) ironmaiden (1) lakásétterem (1) marha (2) ősz (1) pie (8) póréhagyma (3) recept (7) reggeli (1) répa (1) rock (1) royalwedding (1) sajt (1) sör (2) starter (1) tavasz (5) tél (4) tészta (1) történelem (1) zöldség (2)

Bannerek

Banner

süti beállítások módosítása